Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Windows XP και Firefox - Σε δυο μήνες σταματάει η υποστήριξη



Γιατί σταματά η υποστήριξη του Firefox για τους χρήστες των Windows XP και Vista;

Το Firefox είναι ένα από τα μόνα προγράμματα περιήγησης που προσφέρουν την οποιαδήποτε υποστήριξη για τα Windows XP και Vista. Η ίδια η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη των Windows XP το 2014 και θα τερματίσει την υποστήριξη των Windows Vista το 2017. Τα μη υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα δεν λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, έχουν γνωστά ευάλωτα σημεία και ενδέχεται να είναι επικίνδυνα, κάτι που δυσκολεύει τη συντήρηση του Firefox σε αυτές τις εκδόσεις.

Οι ενημερώσεις ασφαλείας του Firefox για χρήστες XP και Vista θα συνεχίσουν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, αλλά δεν θα παρέχονται οι νέες λειτουργίες. Στα μέσα του 2017, θα ανακοινωθεί μια οριστική ημερομηνία λήξης υποστήριξης με βάση τον αριθμό των χρηστών που έχουν ακόμη Windows XP και Vista.
Θα προστατευτώ αν αλλάξω σε κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης; 





Θα προστατευτώ αν αλλάξω σε κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης;
Δυστυχώς, όχι. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης (όπως το Google Chrome και το Microsoft Internet Explorer) έχουν ήδη σταματήσει την υποστήριξη για τα Windows XP και Windows Vista.

Αν δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα, μπορείτε ακόμη να αναμένετε συνεχείς ενημερώσεις ασφαλείας του Firefox μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017. 


Σύμφωνα με τα σταστιστικά, οι χρήστες που παγκοσμίως ακόμα χρησιμοποιούν Windows XP κειμένονται στο 0,8% 

Αυτό όμως δεν ισχύει για την χώρα μας και κυρίως για το Δημόσιο όπου οι υπολογιστές με Windows XP ξεπερνούν το 70%



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις