Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πόσο κοστίζει στη Μόσχα η αγορά likes, ακολούθων και φίλων στα social media




Μηχανήματα αυτόματων πωλητών υπάρχουν πολλά και σχεδόν παντού. Κάποια από αυτά πωλούν καφέ, άλλα σνακ και αναψυκτικά, άλλα γλυκά. Στη Μόσχα όμως υπάρχει ένας αυτόματος πωλητής που πουλά… δημοφιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο εντυπωσιακό μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας, στη στάση «Αχότνι ριάντ», περίοπτη θέση έχει ένα αυτόματο μηχάνημα, από το οποίο οι χρήστες social media όπως το Instagram και το Vkontakte, μπορούν να αγοράσουν έναντι κάποιου χρηματικού ποσού Likes και ακόλουθους ή φίλους.

Στα εμπορικά κέντρα της Μόσχας, όπως επισημαίνει το Ria Novosti υπήρχαν και παλαιότερα παρόμοια αυτόματα μηχανήματα, στα οποία μπορούσε κάποιος να εκτυπώσει μόνο φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως να μπορεί να αγοράσει Likes και ακολούθους ή φίλους.

Στο συγκεκριμένο μηχάνημα οι 100 συνδρομητές -bots στοιχίζουν 100 ρούβλια (περίπου 1,5 ευρώ) ενώ τα 100 Likes 50 ρούβλια(0,75 λεπτά). Ωστόσο οι χρήστες που διαπίστωσαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου μηχανήματος δεν διευκρινίζουν αν όντως λειτουργεί, η αν πρόκειται για ένα διαφημιστικό τέχνασμα που έχει στόχο να προκαλέσει την προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις