Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Torrents - Τι είναι και πώς λειτουργούν


Τα Torrents είναι η πιο δημοφιλής μορφή της σύγχρονης P2P (peer-to-peer) ανταλλαγής αρχείων.

Από το 2006, τα torrents είναι το κύριο μέσο για όλους τους χρήστες για το κατέβασμα λογισμικού μουσικής, ταινιών και βιβλίων σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο. Τα torrents βρίσκονται στο στόχαστρων όλων των εταιριών προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων καθότι πολλές φορές το
περιεχόμενο που διακινείται είναι πειρατικό.

Τα Torrents λειτουργούν κατεβάζοντας μικρά κομμάτια αρχείων από πολλές διαφορετικές πηγές την ίδια στιγμή. Είναι εξαιρετικά εύκολα στην χρήση και οι σελίδες όπου μπορούν οι χρήστες να τα αναζητήσουν είναι δωρεάν.

Τα torrents έκαναν την εμφανισή τους πρώτη φορά το 2001. Ενας προγραμματιστής ο Bram Cohen, δημιούργησε την τεχνολογία με την πρόθεση να τη μοιραστεί με όλους. Η δημοτικότητα του έχει απογειωθεί από το 2005. Η κοινότητα torrents έχει πλέον εξελιχθεί σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο από το 2009. Επειδή τα torrents μπορούν να ελέγχουν ψέυτικα και μολυσμένα αρχεία είναι ως επί το πλείστον χωρίς adware / spyware, και να επιτυγχάνουν εκπληκτικές ταχύτητες λήψης, Η δημοτικότητα των torrents εξακολουθεί να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Με τις σύγχρονες μεγάλες ταχύτητες το κατέβασμα torrents είναι η πιο δημοφιλής δραστηριότητα στο Διαδίκτυο σήμερα.

Όπως και τα άλλα παλαιότερα file-sharing δίκτυα (Kazaa, Limewire, Gnutella, eDonkey, και Shareaza) πρωταρχικός σκοπός των torrents είναι να διανέμoυν μεγάλα αρχεία πολυμέσων σε ιδιώτες χρήστες.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα P2P δίκτυα, ωστόσο, τα torrents ξεχωρίζουν για 5 βασικούς λόγους:

Tο δίκτυο των torrents δεν λειτουργεί σαν μία κλειστή κοινότητα όπου απαιτείται εγγραφή. Αντ 'αυτού, βασίζεται σε μία αληθινή Peer-to-Peer δικτύωση, όπου οι ίδιοι οι χρήστες κάνουν την πραγματική μεταφορά αρχείων.


Σχεδιάγραμμα για την λειτουργία του P2P δίκτυου. Ουσιαστικά όλοι οι χρήστες μοιράζονται το αρχείο κατεβάζοντας τα μέρη του αρχείου που τους λείπουν ενώ ταυτόχρονα στέλνουν μέρη του αρχείου σε άλλους χρήστες που τα χρειάζονται.





Τα torrents περνούν από ποιοτικό έλεγχο φιλτράροντας κατεστραμμένα και εικονικά αρχεία, εξασφαλίζοντας ότι οι λήψεις περιέχουν μόνον ό, τι ισχυρίζονται ότι περιέχουν. Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια κατάχρηση του συστήματος, αλλά αν χρησιμοποιείτε μια κοινότητα torrents, στα σχόλια οι άλλοι χρήστες θα σας προειδοποιήσουν όταν ένα torrent είναι πλαστό η εικονικό.

Τα torrents ενθαρρύνουν ενεργά τους χρήστες να μοιράζονται αρχεία και να έχουν έτσι μεγαλύτερη ταχύτητα ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ταχύτητα σε αυτούς που δεν μοιράζουν.

Τα torrents μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες πάνω από 1,5 megabits ανά δευτερόλεπτο.

Ο κώδικας των torrents είναι open-source (ελεύθερος), χωρίς διαφημίσεις, και adware / spyware-free. Αυτό σημαίνει ότι κανένα μεμονωμένο άτομο δεν ωφελείται από αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις