Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Light έκδοση στα Windows 10 ετοιμάζει η Microsoft
Πάνω σε μια ελαφρά (light) έκδοση των Windows 10, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία Polaris, φαίνεται ότι εργάζεται το τελευταίο διάστημα η Microsoft. Η νέα αυτή έκδοση δεν αναμένεται να αντικαταστήσει τα Windows 10, αλλά να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή (κάτι σαν το Chrome OS της Google), η οποία θα προορίζεται για συσκευές ultra mobile laptops, 2-in-1s και tablets.

Στόχος του Polaris Project είναι να απαλλάξει τα Windows 10 από όλα εκείνα τα features που το καθιστούν ένα βαρύ, πλήρες λειτουργικό σύστημα. Το νέο ελαφρύτερο λειτουργικό που θα έχει τα βασικά των Windows 10 θα απευθύνεται σε εκείνους που εργάζονται κυρίως μέσω Web Browser. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται αποκλειστικά βάσει του Universal Windows Platform, κάτι που θα δίνει στέγη στα ήδη υπάρχοντα UWP apps, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις και αυτονομία.

Σε αυτήν τη νέα έκδοση αναμένεται να αντικατασταθεί και το Windows Shell, αλλά και ορισμένα Win32 apps, όπως το Σημειωματάριο και η Ζωγραφική. Πρόκειται για μια κίνηση που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την πρόσφατη στροφή της Microsoft με στόχο την ενοποίηση της εμπειρίας των Windows σε όλες τις πλατφόρμες.

ΤΕΛΟΣ ΣΤA UPDATE. Την ίδια στιγμή η εταιρεία βάζει τέλος και στο πρόγραμμα Windows 10 Mobile Insider που παρείχε ενημερώσεις στους χρήστες των κινητών με λειτουργικό Windows 10. Ωστόσο, οι μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να διατίθενται και οι εφαρμογές θα λειτουργούν κανονικά. Η Microsoft έχει ήδη αναφέρει ότι δεν θα προσθέσει νέα features στα Windows 10 Mobile και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πλέον λόγος για διάθεση ενημερώσεων, είτε στο Fast είτε στο Slow ring.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις