Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Yandex: Ρωσική εναλλακτική πρόταση στον Chrome, τον Firefox και τον Explorer


 

Μπορεί στον κόσμο των browsers να κυριαρχούν ο Google Chrome, ο Mozilla Firefox και ο Internet Explorer της Microsoft, ωστόσο αυξάνονται οι εναλλακτικές προτάσεις- και μία από αυτές έρχεται από τη Ρωσία.

Πρόκειται για τον browser του ρωσικού κολοσσού του χώρου των μηχανών αναζήτησης, Yandex, η beta έκδοση του οποίου κυκλοφόρησε μέσα στην εβδομάδα. Ο Yandex χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστικό σχεδιασμό και απλό interface χειρισμού, ενώ στα αβαντάζ που προωθεί η εταιρεία είναι οι δυνατότητές του όσον αφορά στην προστασία της ιδιωτικότητας (ταυτότητα, ιστορικό περιήγησης κλπ) του χρήστη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο «ασφαλής και ανώνυμος» browser της προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη αποφεύγοντας να συλλέγει στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πώς τον χρησιμοποιεί, ενώ διαθέτει και ειδικό «stealth mode», που εμποδίζει τις ιστοσελίδες από το να συλλέγουν και αυτές στατιστικά. Επίσης τα tabs εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης αντί για το πάνω, όπως είθισται στους ανταγωνιστικές, ενώ το search bar εξαφανίζεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Όσον αφορά στην default υπηρεσία αναζήτησης, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ Google, Bing και Yandex.

Το Yandex αποτελεί την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στη Ρωσία, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 57,8%, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Για να κατεβάσετε τον browser, κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις