Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Πώς να κρύψετε μια φιλία σας στο FacebookTo Facebook σας επιτρέπει να δείτε τι βλέπουν οι άλλοι -και μάλιστα όποιος ή όποια θέλετε να ελέγξετε τι βλέπει- και μπορείτε να κρύψετε ποιοι είναι οι φίλοι σας από οποιονδήποτε σας επισκεφτεί μέσω αναζήτησης ή από συγκεκριμένα πρόσωπα. Εντούτοις, για να παραμείνει μυστική η σχέση σας με ένα ή περισσότερα πρόσωπα χρειάζονται δύο.

Αφού συνδεθείτε στο Facebook από τον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο όνομά σας και επιλέξτε να μεταβείτε από το Χρονολόγιο στην καρτέλα Φίλοι. Έπειτα, επιλέξτε Επεξεργασία απορρήτου. Όπως θα δείτε, μπορείτε να ορίσετε ποιος μπορεί να δει τη λίστα φίλων σας.

Προσέξτε όμως πως η σχετική υπενθύμιση λέει πως οι φίλοι σας είναι εκείνοι που ορίζουν ποιοι μπορούν να βλέπουν τις φιλίες τους στο δικό τους προφίλ.

Αν λοιπόν, ο χρήστης ή οι χρήστες που θέλετε να του/τους κρύψετε την φιλία σας με ένα ή περισσότερα πρόσωπα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα πρόσωπα αυτά και να τους ζητήσετε να κάνουν το ίδιο με εσάς. Να επεξεργαστούν το απόρρητο της λίστας των φίλων τους και να περιορίσουν ποιοι μπορούν να δουν τους δικούς τους φίλους -οι επιλογές είναι να βλέπουν όλοι στο Facebook με ποιους διατηρείτε σχέση φιλίας στο Facebook, μόνο οι φίλοι σας, μόνο εσείς, τα μέλη των ομάδων στις οποίες συμμετέχετε, ανά περιοχή ή εκείνοι που έχετε χαρακτηρίσει στενούς φίλους.

Αν ο φίλος ή οι φίλοι σας δεν ανταποκριθούν στο αίτημά σας για απόκρυψη της λίστας των φίλων τους τότε το όνομά σας θα εμφανίζεται στην λίστα του έτερου προσώπου και μάλιστα, θα μπορούν να τη δουν και στις Ενημερώσεις, στην αναζήτηση και σε άλλα σημεία του Facebook. Επιπλέον, θα μπορούν να δουν και τους κοινούς σας φίλους στο προφίλ σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις