Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Προβληματική η επετειακή ενημέρωση των Windows 10





Προβληματική για αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών αποδεικνύεται η επετειακή πρώτη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10. Κάποιοι από εκείνους που επέλεξαν έναν γρήγορο δίσκο SSD για να φορτώνει γρήγορα το λειτουργικό σύστημα και σκληρό δίσκο για να έχουν ξεχωριστά app και data είδαν μετά το Anniversary Update το σύστημά τους να «παγώνει». Άλλοι πάλι, είδαν μπροστά τους τη "Black Screen of Death".

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται στα συστήματα με OS σε SSD και app/date σε HDD δεν εμφανίζεται εάν η εκκίνηση του συστήματος γίνει σε Safe Mode. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στην προηγούμενη ενημέρωση του λειτουργικού (build). Μια μέθοδος επιστροφής σε προηγούμενη ενημέρωση, περιγράφεται ως εξής:

  1. Κάντε Restart. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου για την εισαγωγή των στοιχείων σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και επιλέξτε Power > Restart.
  2. Μετά κάντε την επιλογή Troubleshoot > Advanced Options > Go back to the previous build.  Εάν δεν έχετε αυτή την επιλογή, δείτε μια εναλλακτική μέθοδο στο answers.microsoft.com

Χρήστες αναφέρουν στην κοινότητα αλληλοβοήθειας ότι έλυσαν το πρόβλημα είτε μεταφέροντας στον ίδιο δίσκο OS, apps και δεδομένα και άλλοι ότι απεγκατέστησαν το λογισμικό antivirus και προχώρησαν σε νέα εγκατάσταση της πλέον ενημερωμένης έκδοσης για τα Windows 10 Anniversary Update.

Ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση του συστήματος, άλλοι χρήστες αναφέρουν σε άλλο νήμα της σχετικής συζήτησης ότι είδαν την οθόνη να μαυρίζει -τη λεγόμενη Black Screen, όχι πλέον Blue Screen of Death. Εδώ το πρόβλημα επιλύεται με διάφορους τρόπους -ο χρήστης θα πρέπει όμως να δοκιμάσει την πλέον αρμόζουσα στο σύστημά του ανατρέχοντας στις προτεινόμενες λύσεις.

Σε διαφορετικό νήμα επιχειρείται να αντιμετωπιστεί ένα ακόμα πρόβλημα που ανέκυψε μετά την έκδοση του Anniversary Update των Win10: η διαδικασία εγκατάστασης της ενημέρωσης κολλάει αφού διεκπεραιωθεί ένα μεγάλο μέρος της. Η λύση για το πρόβλημα αυτό αναμένεται στο σχετικό νήμα του answers.microsoft.com

H λίστα προβλημάτων που αφορούν στα Windows 10 Redstone 1 (Anniversary) Update - και συγκεκριμένα τις εκδόσεις 1607, build 14393.51 ή .67, δεν είναι μικρή: Εκτός από τα ανεξήγητα «κολλήματα» του συστήματος, προβλήματα αντιμετωπίζει και η Cortana, εφαρμογές Universal Windows, drivers περιφερειακών κρίνονται ανεπαρκείς, δεν εμφανίζονται κάποιοι δίσκοι του συστήματος, δεν αναγνωρίζονται χειριστήρια Xbox, κ.ά.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Επιλέξτε διαδοχικά Start > Settings > Update & security > Windows Update, κάντε κλικ στο Check for updates και θα δείτε "Feature update to Windows 10, version 1607." Εάν κάνετε κλικ το σύστημά σας θα αναβαθμιστεί από την έκδοση του φθινοπώρου -version 1511- στο Anniversary Update (version 1607).
  • Αν δεν θέλετε να γίνει η εγκατάσταση του Anniversary Update ή, άλλων ενημερώσεων προσωρινά, μπορείτε να αξιοποιήσετε το εργαλείο που παρέχει γι'αυτό η Microsoft στη διεύθυνση https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930
  • Από την ημερομηνία της εγκατάστασης του Anniversary Update έχετε περιθώριο 10 ημερών για να υπαναχωρήσετε αυτομάτως -η αυτοματοποιημένη όμως διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 2 Αυγούστου 2016. Δοκιμάστε Start > Settings > Update & security, επιλέξτε στ'αριστερά Recovery και δεξιά κάτω από το Go back to an earlier build, επιλέξτε Get Started.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις