Αφιερώνουμε κατά μέσο 4,8 ώρες την ημέρα στα κινητά μας τηλέφωνα, όπως προκύπτει από έκθεση της εταιρείας App Annie. Το 2021, εφαρμογές έγιναν download 230 δισεκατομμύρια φορές και ξοδεύτηκαν 170 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν το TikTok, με τους χρήστες να περνούν 90% περισσότερο χρόνο σε αυτήν σε σχέση με το 2020.
«Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς τα κινητά τηλέφωνα συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ σχεδόν σε κάθε κατηγορία: στον χρόνο που δαπανάται, στις λήψεις και στα έσοδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της App Annie, Theodore Krantz, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.
Η εταιρεία προέβλεψε ότι, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, το TikTok θα ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες.
Ο μέσος χρόνος που δαπανήθηκε στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, ήταν τέσσερις ώρες και 48 λεπτά, σημειώνοντας 30% αύξηση σε σχέση με το 2019. Αυτό υπολογίστηκε σε δέκα αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Σιγκαπούρης και του Καναδά.
Οι χρήστες στη Βραζιλία, την Ινδονησία και τη Νότια Κορέα πέρασαν πάνω από πέντε ώρες την ημέρα στα κινητά τους τηλέφωνα. Από αυτόν τον χρόνο, επτά στα 10 λεπτά τα πέρασαν σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίας και βίντεο, με το TikTok να βρίσκεται την πρώτη θέση.
Το οικοσύστημα κινητής τηλεφωνίας γενικά παραμένει πολύ υγιές. Συγκεκριμένα, το 2021, κυκλοφόρησαν δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ ο αριθμός των εφαρμογών με έσοδα πάνω από 100 εκατ. δολάρια, αυξήθηκε κατά 20%, σύμφωνα με την έκθεση.
Το YouTube ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή βίντεο παγκοσμίως, σημειώνοντας περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις σε 60 διαφορετικές χώρες. Το Netflix ήρθε δεύτερο σε πολλές περιοχές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου