Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

YouTube και Netflix: Υποβαθμίζουν την ποιότητα streaming στην Ευρώπη λόγω Covid-19







Η YouTube ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφασή της να μειώσει την ποιότητα του streaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο διαδίκτυο, καθώς χιλιάδες Ευρωπαίοι θα εργάζονται με τηλεργασία και θα παρακολουθούν βίντεο από το σπίτι τους λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. 
Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία, μετά τη Netflix, που παίρνει τέτοια μέτρα, μετά την έκκληση του επιτρόπου βιομηχανίας της ΕΕ, Thierry Breton, προς τις πλατφόρμες streaming να μειώσουν την ποιότητα των βίντεό τους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το διαδίκτυο. Σημειώνεται πως τα βίντεο αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της κίνησης δεδομένων στο διαδίκτυο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κίνηση ήρθε μετά τις επαφές που είχε ο κ. Breton με τον CEO της Alphabet, Sundar Pichai και την CEO της YouTube Susan Wojcicki.

Η εταιρεία σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχει δει ελάχιστα peaks στην χρήση, όμως αποφάσισε να δράσει για να ελαχιστοποιήσει την πίεση στο σύστημα. «Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε προσωρινά όλη την κίνηση στην ΕΕ σε standard definition εξ ορισμού», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι ανακοινώσεις των Netflix και Youtube

«Υπολογίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα μειώσει την κίνηση στο Netflix, στα ευρωπαϊκά δίκτυα, κατά 25%. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η διασφάλιση της καλής ποιότητας των υπηρεσιών για τους χρήστες μας», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Netflix.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τα μέλη των κυβερνήσεων και τους χειριστές των δικτύων για να μειώσουμε την υπερφόρτωση του συστήματος, ενώ θα συνεχίζουμε να παραδίδουμε τις υπηρεσίες στους χρήστες», ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος της Google, η οποία έχει στην κατοχή της τo Youtube.

Να πούμε ότι αυτές οι αλλαγές προέκυψαν κατόπιν παροτρύνσεων των επισήμων της Ευρωπαικής Ένωσης προς τις πλατφόρμες να μειώσουν την ποιότητα της ανάλυσης ώστε να μην κρασάρει το Internet. 

O Ευρωπαϊκός Επίτροπος Thierry Breton, που είναι υπεύθυνος της Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, συνομίλησε με τον CEO του Netflix, Reed Hastings την περασμένη Τετάρτη επί του θέματος. Το ανέφερε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Για να έχουμε όλοι πρόσβαση στο Internet, ας αλλάξουμε την ποιότητα σε κανονικά, από τη στιγμή που το HD δεν είναι και τόσο απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις