Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Προσοχή: Κλιμακώνονται οι τουρκικές επιθέσεις σε Facebook, Instagram και TwitterΤις τελευταίες ώρες νέο κύμα επιθέσεων από τούρκους hackers καταλαμβάνει ελληνικά προφίλ στο Facebook στο Instagram και στο Twitter με τελευταίο θύμα την Ευαγγελία Αραβανή.

Οι περιπτώσεις είναι πολλές φυσικά απλά βλέπουμε το μέγεθος της επίθεσης απο τα αρκετά προφιλ celebrities που έχουν καταληφθεί.

Οι τούρκοι στέλνουν στο συσχετιζόμενο email με τον λογαριασμό σας ένα παραπλανητικό email ότι το Twitter π.χ ζητάει να συνδεθείτε. 

Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα παραπλανητικού email που έχει σταλεί στο LinkedIn
Μόλις δώσετε τον κωδικό πρόσβασης έχουν καταλάβει τον λογαριασμό σας και αλλάζουν την φωτογραφία προφιλ σας με αυτή του Κεμάλ Ατατούρκ η του Ερντογάν ποστάροντας ταυτόχρονα τουρκικά εθνικιστικά μηνύματα και Video.

Καλείστε να είστε προσεκτικοί και να μην εισάγετε πουθενά τους κωδικούς σας, καθώς και να ενεργοποιήσετε το Two Factor Authentication όπου αυτό υπάρχει (Επαλήθευση σε δύο βήματα)

Η επαλήθευση σε δύο βήματα όταν είναι ενεργοποιημένη μετά την σύνδεση σας στον λογαριασμό εισάγοντας τον κωδικό, αποστέλει στον αριθμό κινητού σας τηλεφώνου έναν ακόμα κωδικό ώστε χωρίς αυτόν να μην είναι δυνατή η είσοδος στην υπηρεσία.

Δείτε παρακάτω οδηγίες

Στις κάτωθι σελίδες ρυθμίσεων ψάχνετε για τις επιλογές "Two-Step Verification" στα αγγλικά η "Επαλήθευση σε δύο βήματα" η "'Ελεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων" στα ελληνικά. 


Για το Google

https://support.google.com/accounts/answer/185839?hl=el


Microsoft Hotmail, Outlook.com, Microsoft Account

https://support.microsoft.com/el-gr/help/12408/microsoft-account-about-two-step-verification


Playstation

https://www.playstation.com/el-gr/explore/playstation-network/two-step-verification/


Facebook

https://www.facebook.com/settings?tab=security


Linkedin

https://www.linkedin.com/psettings/sessions


Dropbox

https://www.dropbox.com/account/security


Instagram

https://help.instagram.com/566810106808145 


Twitter

https://help.twitter.com/en/managing-your-account/two-factor-authentication


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις