Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Λήξη υποστήριξης του Google Chrome για Windows XP, Windows Vista και OS X




Οσοι έχετε Windows XP η Windows Vista θα έχετε δει τις τελευταίες μέρες ένα μύνημα στον Google Chrome που σας ειδοποιεί οτι ο υπολογιστής θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις.

Η Google ανακοίνωσε την λήξη της υποστήριξης για τον Chrome για Windows XP και Windows Vista τον Απρίλιο του 2016.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την Google θα σταματήσει η υποστήριξη για τiς εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Apple, ΟS X 10.6 Snow Leopard, 10.7 Lion, και 10.8 Mountain Lion.

Η κίνηση έχει να κάνει ως μια προσπάθεια να καταργήσουν οι χρήστες παλιά λειτουργικά συστήματα που δεν υποστηρίζονται πλέον ενεργά ούτε από την Microsoft ούτε από την Apple.

Η πλήρης ανακοίνωση της Google έχει ως εξής:

"Από τον Απρίλιο του 2016, Ο Chrome θα συνεχίσει να λειτουργεί στα παραπάνω λειτουργικά αλλά δεν θα λαμβάνει πλέον αναβαθμίσεις και ενημερώσεις ασφαλείας", ανέφερε ο Marc Pawliger, προγραμματιστής της Google και υπεύθυνος για τον Chrome, "Αν έχετε ακόμα κάποιο από αυτά τα παλιά λειτουργικά συστήματα σας προτρέπουμε να εγκαταστήσετε ένα πιο καινούργιο λειτουργικό σύστημα."

Η διακοπή υποστήριξης του Chrome τον Απρίλιο του 2016 συμπίπτει με τα δύο χρόνια από την λήξη υποστήριξης των Windows XP από την Microsoft, για τα Vista η κύρια υποστήριξη σταμάτησε το 2012 ενώ οι ενημερώσεις ασφαλείας θα συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιου του 2017.

Για όσους παραμένουν ακόμα στα XP, οι υποστηριζόμενοι browsers είναι πλέον ο Firefox, η Opera και ο Ρωσικός Yandex.

Τον περασμένο χρόνο η εταιρία antivirus Bitdefender ανέφερε οτι τα Windows XP χρησιμοποιούνται ακόμα από εταιρίες και τον δημόσιο τομέα σε πολλές χώρες και φυσικά και στην Ελλάδα.

Τα Windows XP σύμφωνα με επίσημα στατιστικά λειτουργούν στο 12% των υπολογιστών παγκοσμίως. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα Windows 10 έχει ανέβει και αυτή την στιγμή είναι στο 10%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις