Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Γερμανία: To Facebook έχασε τη μάχη με τα ψευδώνυμα



Το Facebook εμπόδισε τους χρήστες του στη Γερμανία να δημιουργήσουν λογαριασμούς με ψευδή ονόματα.



Η αρχή προστασίας δεδομένων του Αμβούργου δήλωσε το κοινωνικό δίκτυο δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα ονόματα που είχαν επιλέξει οι χρήστες του ή να τους ζητήσει να βάλουν τα αληθινά στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Η απόφαση ήρθε μετά του Facebook μπλοκαρίσματος ενός λογαριασμού που δημιουργήθηκε από μια γυναίκα η οποία έβαλε ψευδώνυμο στη θέση του ονόματός της.

Το Facebook είπε ότι απογοητεύτηκε από την απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων η οποία όμως συνάδει με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

«Η χρήση αυθεντικών ονομάτων στο Facebook προστατεύει το απόρρητο και την ασφάλεια των ανθρώπων, εξασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν με ποιους μοιράζονται τις προσωπικές τους εικόνες και σκέψεις», είπαν οι εκπρόσωποι του Facebook.

Η πολιτική της εταιρείας σχετικά με τα ψευδώνυμα αποτέλεσε το αντικείμενο της πρόσφατης διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της στην Καλιφόρνια από διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων των τρανσέξουαλ, των ιθαγενών Αμερικανών και των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που πιστεύουν ότι η ανωνυμία είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική τους ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα στη Γερμανία θέλησε να χρησιμοποιήσει ένα ψευδώνυμο για να αποφύγει τη σύνδεση του ονόματός της με την επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις