Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Λήγει η υποστήριξη στα Windows 7



Μπορεί τα Windows 7 να παραμένουν δημοφιλή, αλλά καθώς πλησιάζει η ημερομηνία παρουσίασης των Windows 10, λήγει η επίσημη υποστήριξή τους.

Μετά την λήξη της υποστήριξης θα συνεχίσουν τα updates για βασικά κενά ασφαλείας που ενδέχεται να εντοπιστούν, αλλά δεν θα διατεθούν ξανά βασικές αναβαθμίσεις του λογισμικού. Η Microsoft προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν τα Windows 8 για να παραμένουν ενημερωμένοι.

Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν το 2009, αλλά παραμένουν εγκατεστημένα σε περισσότερους από τους μισούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε καταφέρει να πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε έξι μήνες κυκλοφορίας.

Από τη λήξη της επίσημης υποστήριξης και έπειτα, η Microsoft βάζει τα Windows 7 στο πρόγραμμα Extended Support, το οποίο θα είναι σε ισχύ μέχρι και την 4η Ιανουαρίου 2020. Τα Windows 7 Home Basic και τα Home Premium έχουν σταματήσει να προσφέρονται στην αγορά από την περασμένη χρονιά, ενώ τώρα παύει η δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη, τα δικαιώματα εγγύησης hardware και όλες οι αναβαθμίσεις πλην εκείνων που έχουν να κάνουν με ζητήματα ασφάλειας.

Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υποστήριξης μέσω τηλεφώνου, θα πρέπει να πληρώνουν από εδώ και εμπρός. Εάν κρίνουμε από το πόσο καιρό άντεξαν τα Windows XP, είναι εύλογο να αναμένει κανείς ότι και τα Windows 7, θα αντέξουν για πολύ καιρό ακόμα, παρόλο που λήγει σταδιακά η υποστήριξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις