Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ενάμισι δισεκατομμύριο άνθρωποι και έσοδα $4,5 δισ. στο Facebook


Η Facebook Inc. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, αναφέροντας έσοδα 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 0,57 δολάρια ανά μετοχή. Ο αριθμός των μελών του έφτασε το 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους, από τους οποίους 1,01 δισεκατομμύρια το χρησιμοποιούν καθημερινά -η εταιρεία είχε φτάσει στο ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίων μελών μόλις στα τέλη Αυγούστου.

Τα κέρδη στο τρίμηνο έφτασαν τα 896 εκατομμύρια δολάρια, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τις διαφημίσεις σε φορητές συσκευές και σε ποσοστό 5% από πληρωμές. Κάθε μήνα, 1,39 δισεκατομμύρια χρήστες μπαίνουν στο Facebook από το κινητό τους.

Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των προβολών βίντεο στο κοινωνικό δίκτυο, αφού μέσα σε τρεις μήνες από τον Απρίλιο διπλασιάστηκε από τα 4 στα 8 δισεκατομμύρια από 500 εκατομμύρια χρήστες. Τέλος, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στους κόλπους του προστέθηκαν 4 εκατομμύρια μέλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, περισσότερους από ποτέ τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των αναλυτών για τις αγορές αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις