Εγκατάσταση δικτύων υπολογιστών (Η/Υ) - Εγκατάσταση WiFi Repeater - Εγκατάσταση Powerline

Δημιουργία - εγκατάσταση δικτύου υπολογιστών (Η/Υ) - Εγκατάσταση WiFi Repeater - Εγκατάσταση Powerline

Αν υπάρχουν στο σπίτι σας η στο επαγγελματικό σας χώρο (γραφείο, ιατρείο κλπ.) πάνω από ένας υπολογιστές αναλαμβάνουμε την δημιουργία ενός δικτύου.

Οι υπολογιστές σας, σταθεροί η laptop, μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους ώστε να είναι δυνατή η κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών.

Ένα δίκτυο μπορεί να είναι είτε καλωδιακό με καλώδιο Ethernet είτε ασύρματο με την χρήση ενός Modem-Router με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.

Σχεδόν όλα τα laptop έχουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, ενώ για σταθερούς υπολογιστές μπορούμε να εγκαταστήσουμε κάρτα ασύρματης σύνδεσης.


 

Σε περίπτωση μεγάλων αποστάσεων (π.χ μεταξύ ορόφων) αναλαμβάνουμε την μελέτη και εγκατάσταση εξοπλισμού ενίσχυσης του ασυρμάτου σήματος με ειδικές κεραίας και αναμεταδότες σήματος (repeaters) για την απροβλημάτιστη ασύρματη σύνδεση.

Ασύρματο δίκτυο WiFi

Δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα μαςΕγκατάσταση WiFi Repeater


Τι είναι το WiFi Repeater;

Το Wifi Repeater χρησιμοποιείται για να επεκτείνει την περιοχή κάλυψης του δικτύου. Λειτουργεί με τη λήψη του υπάρχοντος σήματος WiFi, ενισχύοντας το και στη συνέχεια το μεταδίδει. Με ένα WiFi Repeater μπορείτε να διπλασιάσετε αποτελεσματικά την περιοχή κάλυψης του δικτύου σας WiFi - φθάνοντας στις γωνίες του σπιτιού ή του γραφείου σας, διαφορετικούς ορόφους, ή ακόμα και επεκτείνει την κάλυψη σε ένα ενιαίο χώρο.


Πώς λειτουργεί;

Ένα WiFi Repeater ουσιαστικά περιέχει δύο ασύρματους router, παρόμοιο με το ασύρματο router που έχετε ήδη στο σπίτι ή το γραφείο σας. Ένα από αυτά τα ασύρματα routers παίρνει το υπάρχον δίκτυο WiFi, και στη συνέχεια μεταφέρει το σήμα στο άλλο ασύρματο router, το οποίο μεταδίδει το ενισχυμένο σήμα.


Εγκατάσταση

Ανάλογα με τον χώρο σας μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη λύση και συσκευή για την επέκταση του δικτύου σας. Το μόνο που απαιτείται είναι μία ελεύθερη πρίζα στο χώρο εγκατάστασης.


Είναι ασφαλές;

Το WiFi Repeater προσφέρει τα ίδια επίπεδα ασφάλειας όπως τα παραδοσιακά WiFi router (WEP, WPA, WPA2, κλπ).

 Εγκατάσταση Powerline
 

Οι περισσότεροι έχουν ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι τους αυτές τις μέρες. Έτσι, μπορείτε να σκεφτείτε ότι το Powerline δικτύωσης (γνωστό και ως HomePlug), το οποίο χρησιμοποιεί την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σας ως ένα ενσύρματο δίκτυο δεδομένων, είναι μια ξεπερασμένη τεχνολογία.

Όμως αυτό είναι λάθος. Το, Wi-Fi είναι εύκολη και γρήγορη τεχνολογία αλλά συχνά έχετε ασθενές η καθόλου σήμα ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο το modem σας, πόσο μάλλον σε άλλο όροφο του σπιτιού.

To Powerline συμπληρώνει το Wi-Fi δίκτυο σας σε σημεία που δεν έχετε πρόσβαση χωρίς νέα καλώδια η εγκαταστάσεις.

Ένα δίκτυο Powerline είναι ουσιαστικά ένα ενσύρματο δίκτυο με (κυρίως) κρυμμένα καλώδια. Ας πούμε ότι έχετε το modem σας στο διάδρομο και μια Smart TV στο σαλόνι. Ο μόνος τρόπος για να συνδέσετε την τηλεόραση σας είναι ένα καλώδιο καλώδιο Ethernet από το router, κάτω από το διάδρομο, και μέχρι το σαλόνι. Στην διαδικασία προσπαθείτε να κρύψετε το καλώδιο κάτω από τα χαλί.

Αντίστοιχα το κινητό, το laptop η το tablet σας δεν έχει καλό σήμα αφού είναι μακριά από το modem και δεν μπορείτε να ανοίξετε ούτε μία σελίδα χωρίς διακοπές

Η λύση του Powerline σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται. Δεν έχετε νέα καλώδια αφού χρησιμοποιείται η εγκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα βασικό πακέτο Powerline περιλαμβάνει δύο συσκευές. Η μία συνδέεται σε μια πρίζα κοντά στο modem και η άλλη σε μία πρίζα κοντά στην τηλεόραση αν έχουμε την πρώτη περίπτωση με την τηλεόραση η σε ένα δωμάτιο που δεν έχετε καλό σήμα Wi-Fi

Αναλαμβάνουμε την μελέτη και εγκατάσταση ενός δικτύου Powerline ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 

Σχέδιο ενός σπιτιού με την χρήση Powerline


Συσκευές Powerline

Δημοφιλείς αναρτήσεις