Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τι είναι το Miracast
 
To Miracast είναι μια πλατφόρμα για ασύρματες συνδέσεις από συσκευές  (π.χ.  laptops, tablets, σταθερούς υπολογιστές η smartphones) προς την οθόνη (π.χ τηλεόραση η μόνιτορ). Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν "HDMI μέσω Wi-Fi", που αντικαθηστά το καλώδιο από την συσκευή προς την οθόνη.

Η τεχνολογία επιτρέπει την μετάδοση video μέσω WiFi μέχρι 1080p HD video (H.264 codec) και 5.1 surround sound. Η σύνδεση γίνεται μέσω του WPS και έτσι είναι ασφαλισμένη μεWPA2 όπως όλα τα ασύρματα δίκτυα που είναι κλειδωμένα με κωδικό.
To Miracast  μπορεί να αναμεταδώσει  ακόμα και προστατευμένο περιεχόμενο (π.χ με το Cinavia)Εχει σχεδιάστει να λειτουργεί σε συσκευές ανεξαρτήτως κατασκευαστή αν και συχνά παρουσιάζονται προβλήματα συμβατότητας.

Το Miracast βρίσκεται  ενσωματωμένο στο Android 4.2 και νεότερο και από την έκδοση Android 4.4 οι συσκευές είναι πιστοποιημένες και συμβατές με το Miracast.

Δυστυχώς από την έκδοση 6.0 του Android, η Google σταμάτησε την υποστήριξη στο Miracast για να προωθήσει την δική της πλατφόρμα το  Chromecast.


 

Το ίδιο ισχύει και για την Apple που για το iOS και το OS X προωθεί την δική της εκδοχή το Peer-to-peer AirPlay .

Επίσης υπάρχει υποστήριξη για τις συσκευές Blackberry σε έκδοση 10.2.1 και Windows Phone 8.1

Για τους σταθερούς υπολογιστές  υπάρχει υποστήριξη για Linux, Windows 7, 8.1 και 10 μέσω  προσθηκών στον προσαρμογέα WiFi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου