Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

«Κενό ασφαλείας» στο facebook επηρεάζει 50 εκατομμύρια λογαριασμούς!





Συνεχίζονται τα προβλήματα για το facebook, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε πως υπήρξε ένα κενό ασφαλείας, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τους κωδικούς ασφαλείας 50 εκατομμυρίων λογαριασμών.

Το facebook ανακοίνωσε σήμερα πως τεχνικοί της αποκάλυψαν την περασμένη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, ένα σοβαρό κενό ασφαλείας, το οποίο επηρέασε 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Η έρευνα είναι σε αρχικά στάδια με την εταιρεία να ανακοινώνει πως χάκερ κατάφεραν να κλέψουν “access tokens” ή αλλιώς ψηφιακά κλειδιά, τα οποία τα χρησιμοποιεί το σύστημα ώστε να θυμάται τους κωδικούς ασφαλείας, έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να πληκτρολογούν τον κωδικό τους κάθε φορά που εισέρχονται στον λογαριασμό τους στο facebook.

Οι τεχνικοί του facebook άλλαξαν τα κλειδιά αυτά σε 50 εκατομμύρια λογαριασμούς, αλλά και σε άλλα 40 εκατομμύρια λογαριασμούς για τους οποίους υπήρξε υπόνοια ότι μπορεί να είχαν επηρεαστεί. Δηλαδή συνολικά 90 εκατομμύρια χρήστες θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουν και πάλι τον κωδικό τους, ενώ μόλις μπουν στον λογαριασμό τους, θα λάβουν ένα μήνυμα στην κεντρική σελίδα, όπου θα τους εξηγεί τι έχει συμβεί.

Η εταιρεία σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση στο blog της αναλύει τι έχει συμβεί με τους λογαριασμούς.

https://newsroom.fb.com/news/2018/09/security-update/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις