Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η Apple επιβεβαίωσε τις φήμες! Επιβραδύνει τα παλιά iPhone


Μετά από έντονη φημολογία χρόνων, η Apple το παραδέχτηκε. Επιβραδύνει τα παλιότερα μοντέλα iPhone.

Η Apple παραδέχτηκε ότι επιβραδύνει τα παλιότερα iPhone λόγω των «γερασμένων» μπαταριών. Το κάνει όπως ανέφερε για να αποφευχθεί το απότομο κλείσιμο των τηλεφώνων και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Η συγκεκριμένη «πατέντα» επιβράδυνσης των παλιών συσκευών όπως ανέφερε η Apple ξεκίνησε από το iPhone 6, το iPhone 6S και το iPhone SE κατά τη διάρκεια ενημέρωσης λογισμικού. Εφαρμόστηκε και στο iPhone 7 από τον Δεκέμβριο με την κυκλοφορία του iOS 11.2. Θα εφαρμοστεί μάλιστα και σε νεότερες συσκευές μελλοντικά. 


Η ανακοίνωση της Apple για τα iPhone

Η Apple παραδέχτηκε ότι επιβράδυνε μοντέλα που έχουν παλιότερες μπαταρίες. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες. Κάτι που περιλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους».

Εξήγησε ότι όταν η μπαταρία είναι σε κακή κατάσταση ενδέχεται να μην είναι σε θέση να παρέχει το απαιτούμενο ρεύμα που απαιτείται από τον επεξεργαστή του τηλεφώνου. Αν συμβεί αυτό, η συσκευή μπορεί να κλείσει απροσδόκητα για να προστατεύσει τα εσωτερικά εξαρτήματα.

Αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που πολλοί χρήστες του iPhone 6S είδαν τα κινητά τους να κλείνουν απότομα. Παρόλο που η μπαταρία ήταν στο 30-40%. Η «πατέντα» της Apple επισημάνθηκε πρόσφατα από χρήστες του Reddit που παρατήρησαν ότι οι επεξεργαστές τους λειτουργούσαν αργά σε μοντέλα με παλιότερες μπαταρίες ενώ όταν τις αντικατέστησαν η ταχύτητα του τηλεφώνου επέστρεψε στο κανονικό.

Η επιβεβαίωση των φημών από την Apple θα επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση περί «προγραμματισμένης απαξίωσης» μιας συσκευής ώστε να σπρώξουν τους καταναλωτές στην αγορά νέων προϊόντων. Η Apple ωστόσο επιμένει ότι δεν πρόκειται για παράδειγμα «προγραμματισμένης απαξίωσης». Υποστηρίζει ότι το έκανε για να προστατεύσει τους χρήστες από προβλήματα μπαταρίας και να παρατείνει τη ζωή παλιών συσκευών.

Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις