Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Κλώνοι Φίλων ζητούν να γίνετε Facebook friends -για να σας εξαπατήσουν



Μια νέα τακτική εξαπάτησης στο Facebook βασίζεται στη βεβαιότητά σας ότι κάθε αίτημα φιλίας προέρχεται από το γνωστό πρόσωπο της φωτογραφίας με το ονοματεπώνυμο (υποκοριστικό ή πατρώνυμο) που βλέπετε στο αντίστοιχο αίτημα. Μπορεί όμως, να μην είναι έτσι.

Κι αυτό καθώς η τεχνική της «κλωνοποίησης σελίδων» στο Facebook είναι μάλλον μια εύκολη και απλή μέθοδος εξαπάτησης.

Κλέβοντας τη φωτογραφία του εξωφύλλου, και όσα από τα προσωπικά στοιχεία είναι δυνατόν να δει οποιοσδήποτε δημόσια, οι άγνωστοι, επίδοξοι νέοι σας φίλοι, κρύβονται πίσω από ένα προφίλ-κλώνο του φίλου σας. Τα πραγματικά ονοματεπώνυμα μπορεί να απαιτούνται στο Facebook, όμως δεν αποκλείονται οι συνωνυμίες ή οι παραλλαγές που θα είναι ικανές να σας πείσουν ότι το αίτημα αναφέρονται σε γνωστό σας.

Αρχίζουν τότε να στέλνουν αιτήματα φιλίας και υφαρπάζουν την φιλία σας. Όσο περισσότεροι εξαπατηθούν, τόσο πιο αποτελεσματικό γίνεται το "facebook cloning". Το αίτημα φιλίας γίνεται ακόμα πιο πειστικό όταν άλλοι, κοινοί γνωστοί και φίλοι, το έχουν αποδεχτεί και βρίσκονται στη σελίδα των φίλων στο προφίλ του κλώνου.

Τελικά, όσοι αποδεχτούν το αίτημα φιλίας από το προφίλ-κλώνο αποκαλύπτουν στοιχεία από την προσωπική τους ζωή στο άγνωστο πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της σελίδας-κλώνου. Όπως επίσης αναφέρεται σε σχετικές καταγγελίες, οι φίλοι που εξαπατήθηκαν αρχίζουν να δέχονται πλήθος μηνυμάτων από τον κλώνο του φίλου τους, πολλά από τα οποία αφορούν σε προσπάθειες εξαπάτησης με σκοπό το ψάρεμα στοιχείων που θα οδηγήσουν σε πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς.

http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1500087208

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις