Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Vivaldi: Ήρθε ο browser με τη μικρότερη κατανάλωση μνήμης RAM


Γνωρίσαμε τον Vivaldi browser πέρυσι τον Ιανουάριο ως το project που ετοιμάζει ο πρώην CEO της Opera Software για να μπει “σφήνα” ανάμεσα στους κραταιούς Chrome και Firefox. Ο χρόνος πέρασε, ο browser δοκιμάστηκε σε beta επίπεδο και πλέον είναι διαθέσιμη η πρώτη έκδοση για Windows, Linux και OS X.

“Είμαστε απόλυτα μοναδικοί και θέλουμε να προσφέρουμε διαφορετικά πράγματα. Ο Vivaldi browser προσαρμόζεται στις δικές επιθυμίες και όχι το αντίθετο. Θέλετε οι καρτέλες των ιστοσελίδων να εμφανίζονται κάτω ή στο πλάι; Θέλετε την address bar σε διαφορετικό μέρος; Μπορείτε να διαμορφώσετε ό,τι θέλετε, από συντομεύσεις για το πληκτρολόγιο, εμφάνιση, mouse gestures κ.ο.κ.

Ένα από τα πράγματα που καθιστά τον Vivaldi μοναδικό είναι ότι βασίζεται σε όλες τις μοντέρνες web τεχνολογίες. Χρησιμοποιούμε JavaScript και React για τη δομή του περιβάλλοντος χρήσης, με τη βοήθεια του Node.js και μια μεγάλη λίστα NPM modules. Ο Vivaldi είναι το web χτισμένο με εργαλεία web.

Χρησιμοποιείτε περισσότερο το πληκτρολόγιο; Ο Vivaldi είναι ιδανικός για εσάς. Μπορείτε να ορίσετε όσες συντομεύσεις θέλετε στο πληκτρόλογιο σας για να ανοίγετε καρτέλες, να κρατάτε bookmarks, να εισέρχεστε στο ιστορικό ή τις ρυθμίσεις κλπ. Από το μενού των Quick Commands μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας εντολές και να τις τρέξετε άμεσα.

Βαρεθήκατε την ανοργανωσιά των καρτελών (tabs) στον web browser; Καθαρίστε το τοπίο με τον Vivaldi. Οργανώστε τις καρτέλες με τη λειτουργία Tab, φτιάχνοντας ομάδες με σύρσιμο μιας καρτέλας επάνω στην άλλη.”

Mπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις