Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Έκλεισε οριστικά το Popcorn Time




Η δημοφιλής διαδικτυακή υπηρεσία streaming πειρατικού περιεχομένου, Popcorn Time σταματάει οριστικά τη λειτουργία του μετά από προβλήματα που άρχισε να αντιμετωπίζει με το νόμο.
Εδώ και αρκετό καιρό οι χρήστες της δημοφιλούς διαδικτυακής υπηρεσίας άρχισαν να δέχονται μηνύσεις για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων από μεγάλο αμερικανικό στούντιο επειδή έβλεπαν παράνομα ταινίας μέσω του Popcorn Time πράγμα που όπως είναι λογικό φόβισε πολλούς χρήστες της υπηρεσία με αποτέλεσμα να αρχίσουν να διαγράφονται.


Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η ανακοίνωση της αποχώρηση τριών εκ των βασικών δημιουργών, ένας από τους οποίους είχε στο όνομα του το σέρβερ και την διεύθυνση του Popcorn Time, λόγω εσωτερικών διαφωνιών με αποτέλεσμα να κατεβάσει το site και να σβήσει από το σέρβερ, όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν την υπηρεσία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.





Πλέον η ομάδα του Popcorn Time θα δημιουργήσει μία νέα υπηρεσία που ονομάζεται “Butter” και θα κάνει stream μόνο νόμιμο περιεχόμενο που ανήκει στη δημόσια σφαίρα και δεν έχει προβλήματα με πνευματικά.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Προσοχή! Νέο μήνυμα απάτη στο Viber!



Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι χρήστες του Viber στην Ελλάδα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους το οποίο τους ενημερώνει οτι έχουν κερδίσει είτε ένα IPhone 6 είτε μία Mercedes.
Το μήνυμα περιλαμβάνει μία ηλεκτρονική διεύθυνση την οποία πρέπει να επισκευτεί ο χρήστης για να παραλάβει το δώρο του, η οποία φυσικά κατευθείνει σε σελίδα η οποία εγκαταστεί κακόβουλο λογισμικό στο smart phone σας.

Στην περίπτωση που λάβετε το παρακάτω μήνυμα η οποιοδήποτε άλλο παρόμοιου περιεχομένου
πρέπει να το σβήσετε άμεσα χωρίς να κάνετε κλικ σε κανένα σύνδεσμο.


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η ασθένεια του υπολογιστή: Τι είναι το Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι από τα πλέον συχνά προβλήματα σήμερα. Συχνά απαντάται πλέον σε άτομα που το αντικείμενο εργασίας τους περιλαμβάνει τη χρήση Η/Υ, και μάλιστα εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες.

Αποκαλείται και «ασθένεια του  υπολογιστή» καθώς πλήττει περισσότερο όσους χρησιμοποιούν για ώρες το πληκτρολόγιο καταπονώντας τον καρπό τους.

Αίτιο είναι η πίεση του μέσου νεύρου εντός ενός κλειστού διαμερίσματος – του καρπιαίου σωλήνα, ο χώρος αυτος ορίζεται από τα οστά του καρπού και απο μία σκληρή ινώδη οροφή,τον εγκάρσιο σύνδεσμο. Στον ανένδοτο αυτό σωλήνα πορεύονται 9 ακόμη τένοντες, υπεύθυνοι για την κάμψη των δακτύλων. Η πλέον ευπαθής δομή στο χώρο αυτό είναι το μέσο νεύρο.

Αίτια που μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση ΣΚΣ μπορεί να είναι :

Υπερβολική και επαναλαμβανόμενη χρήση
Φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα
Ενδοκρινολογικές διαταραχές (παθήσεις θυροειδούς, εμμηνόπαυση )
Εγκυμοσύνη
Σακχαρώδης Διαβήτης
Κακώσεις της πηχεοκαρπικής – κατάγματα / εξαρθρήματα του καρπού
Χωροκατακτητικές εξεργασίες / όγκοι
Τα συμπτώματα αρχικά είναι αισθητικής φύσεως. Διαταραχή που ο ασθενής αντιλαμβάνεται ως μούδιασμα – αρχικά με εξάρσεις και διαστήματα ελεύθερα συμπτωμάτων- στον αντίχειρα,το δείκτη,τον μέσο και τον μισό παράμεσο ,όχι όμως στο μικρό δάκτυλο. Εμφανίζεται κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ μπορεί να ξυπνήσει και τον ασθενή ο οποίος «τινάζει» τα χέρια του για να υποχωρήσει το μούδιασμα.

Δραστηριότητες όπως η ομιλία στο τηλέφωνο,το διάβασμα εφημερίδας,η οδήγηση μπορεί να προκαλέσουν τα συμπτώματα. Μονιμοποιείται με τον καιρό.

Αμέλεια απο μέρους του ασθενή οδηγεί σε σταδιακή :
Αδυναμία επιτέλεσης βασικων λειτουργιών σύλληψης
Μυική αδυναμία / χαρακτηριστικά το χέρι δεν μπορεί πάντα να κρατάει αντικείμενα τα οποία κ πέφτουν από τον ασθενή
Σταδιακή μυική ατροφία / ιδιαίτερα επηρεάζεται ο αντίχειρας
Διάγνωση :

Σωστή λήψη ιστορικού
Κλινική εξέταση
Ηλεκτρομυογράφημα (σε δεύτερο ρόλο καθώς δεν είναι πάντοτε διαγνωστικό)
Συντηρητική αντιμετώπιση:

Τροποποίηση δραστηριοτήτων

Ανάπαυση
Νυκτερινοί νάρθηκες – περιορίζουν την κάμψη του καρπού
Φαρμακευτική αγωγή
Χειρουργική αντιμετώπιση :
Διάνοιξη του καρπιαίου σωλήνα και διατομή του εγκαρσίου συνδέσμου. Ο ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα με οδηγίες να χρησιμοποιεί σταδιακά όλο και περισσότερο το χέρι του. Η πλήρης δραστηριότητα υπολογίζεται να ανακτηθεί εντός 6 εβδομάδων.
Σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Παραμελημένες περιπτώσεις μπορεί να διατρέχουν τον κίνδυνο λειτουργικού ελλείματος ακόμα και μετά από επιτυχή επέμβαση.
Γράφει ο Χαρίτων Μελίδης, MD – Χειρουργός Ορθοπεδικός

http://blog.nowdoctor.gr/1209-astheneia-tou-upologisti-ti-einai-to-sundromo-karpiaiou-solina/ 

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το Facebook κάνει τη διαθήκη σας


Ένας διαδικτυακός μας φίλος, τον οποίο θα έχουμε υποδείξει εκ των προτέρων, θα έχει το δικαίωμα να επεξεργαστεί το προφίλ μας, αφού πεθάνουμεΜπορεί το αίτημα για κουμπί «dislike» που απαιτούν οι χρήστες εδώ και καιρό, το facebook να μην το ικανοποιεί, προχωρά όμως στην ικανοποίηση ενός άλλου αιτήματος, που όπως λένε οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου, τους απασχόλησε για καιρό.

Το πρόβλημα ήταν τι γίνεται με τον λογαριασμό ενός ατόμου, σε περίπτωση που πεθάνει. Κανείς, ούτε η οικογένεια, δεν έχει το δικαίωμα να επεξεργαστεί το προφίλ, γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις σε διάφορες περιπτώσεις.

Ποια είναι η λύση; Ο καθένας από όσους διατηρούν προφίλ στο facebook, θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να κάνει μια ιδιότυπη «ηλεκτρονική διαθήκη», με την οποία θα ορίζει έναν από τους διαδικτυακούς του φίλους ως «κληρονόμο». Ο φίλος αυτός θα έχει το δικαίωμα να αλλάξει την φωτογραφία προφίλ και την φωτογραφία εξωφύλλου, αλλά και να ανανεώσει το στάτους του θανόντος για μία και μόνο, τελευταία φορά.

Η επιλογή βρίσκεται στις ρυθμίσεις ασφαλείας και ονομάζεται "Υπεύθυνος λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου"



Επίσης, ο «κληρονόμος» θα μπορεί να προσθέτει καινούριους φίλους, με το να αποδέχεται αιτήματα φιλίας που έχουν γίνει προς το προφίλ.

Την στιγμή που το facebook βεβαιώνει το θάνατο κάποιου, θα προστίθεται στο υπάρχον προφίλ η ένδειξη «εις μνήμην» (remembering στα αγγλικά) και αυτόματα θα ενημερώνεται ο «κληρονόμος», που πλέον θα αποκτά δικαίωμα επεξεργασίας του προφίλ.



H δυνατότητα αυτή πάντως έχει ξεσηκώσει και θύελλα αντιδράσεων. Πολλοί αναρωτιούνται για παράδειγμα, τι θα γίνει αν «κληρονόμος» είναι ένας πρώην σύντροφος, που εν τω μεταξύ έχει εχθρικά αισθήματα προς τον αποθανόντα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις