Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

'Επεσε το facebook για τρίτη φορά


Το Facebook έπεσε για τρίτη φορά σε ένα μήνα για άγνωστους λόγους



Από τις 22:30 αντιμετωπίζονται προβλήματα στη σύνδεση και αυτή είναι η τρίτη φορά αυτό τον μήνα. Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου όπου εμφανιζόταν στην οθόνη το μήνυμα
"Service Unavailable" η δεύτερη στις 24 Σεπτεμβρίου όπου εμφανιζόταν το μήνυμα "Something went wrong."


Δεν είναι σαφές σε ποιούς λόγους οφείλεται η διακοπή λειτουργίας του Facebook, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν οτι διαθέτει πάνω από ένα δισεκατομύριο χρήστες έχει προκληθεί αναστάτωση παγκοσμίως.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Επέστρεψε η Paysafe



Ένας από τους αρκετά δημοφιλείς τρόπους για τη διεκπεραίωση διαδικτυακών συναλλαγών, η paysafecard είναι και πάλι διαθέσιμη στην Ελλάδα παρά τα Capital Controls.

Η paysafecard είναι ένα προπληρωμένο online μέσο πληρωμής, με το οποίο οι πελάτες μπορούν να πληρώνουν εύκολα online χωρίς να απαιτούνται προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας, καθώς αρκεί η εισαγωγή του 16ψήφιου κωδικού PIN της paysafecard για πληρωμές στο διαδίκτυο. Η εταιρία ενημέρωσε ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την επιβολή των capital controls και η αγορά paysafecard PINs είναι και πάλι εφικτή από τα περίπου 20.000 σημεία πώλησης που διαθέτει στη χώρα μας, όπου είναι αρκετά δημοφιλής.

Τα καταβληθέντα ποσά αφαιρούνται από το εκάστοτε υπόλοιπο της paysafecard, το οποίο μπορεί να ελέγχεται online ανά πάσα στιγμή. Η paysafecard διατίθεται σε σαράντα χώρες και οι χρήστες της ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.

http://www.spirospero.gr/index.php/oikonomia/162796-paysafe-ti-isxyei-meta-ta-capital-controls 

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Capital controls: Επέστρεψαν οι πληρωμές σε Paypal και eBay



Με την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης προβλέπεται περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. Αν και δεν θα αυξηθεί το όριο αναλήψεων των 420 ευρώ την εβδομάδα, οι νέες διατάξεις σκοπό έχουν κυρίως την διευκόλυνση της τροφοδοσίας της αγοράς, με βάση και όσα είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομίας κύριος Νίκος Χριστοδουλάκης.

Αλλαγές στις αγορές από διαδικτυακά καταστήματα του εξωτερικού αναμέται να ισχύσουν άμεσα με τη χαλάρωση των capital controls.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι η διευκόλυνση των επιχειρήσεων που κάνουν εισαγωγές και εξαγωγές αλλά και όσων έχουν συναλλαγές με e-shops με πληρωμή μέσω καρτών, Paypal, Money Transfer.

Παρότι όμως οι στόχος είναι να διευκολυνθούν οι εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι αλλαγές θα γίνουν αισθητές και από τα νοικοκυριά που κάνουν αγορές από e-shops του εξωτερικού με κάρτα και μέσω διαδικτύου (πχ από ebay μέσω Paypal, Money Transfer κλπ).

Με τα σημερινά δεδομένα, επιτρέπονται συναλλαγές μέσω κάρτες στις εξής μόνον περιπτώσεις:

1) e-shops που συνεργάζονται με τράπεζα στην Ελλάδα

2) e-shops εξωτερικού αποκλειστικά στις ακόλουθες κατηγορίες:

- πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών/πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια, κ.λπ.)
- πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών φαρμακευτικών και νοσοκομειακών εξόδων
- πληρωμές συνδρομών για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς / ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ.) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα
- άλλες συνδρομές
- αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών
- αγορές βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών
- πληρωμές ξενοδοχείων
- ενοικιάσεις αυτοκινήτων
- πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών
- πληρωμές ψηφιακών παροχών μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications)
- υπηρεσίες διαδικτύου Η/Υ
- αγορά λογισμικού & προγραμμάτων Η/Υ
- διαφημιστικές υπηρεσίες
- διάφορες υπηρεσίες προς επιχειρήσεις & επαγγελματίες
- υπηρεσίες / συναλλαγές προς το κράτος (πληρωμή φόρων, δικαστικά έξοδα, κ.τ.λ.)
- εκδόσεις / εκτυπώσεις

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/438851.html

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Γερμανία: To Facebook έχασε τη μάχη με τα ψευδώνυμα



Το Facebook εμπόδισε τους χρήστες του στη Γερμανία να δημιουργήσουν λογαριασμούς με ψευδή ονόματα.



Η αρχή προστασίας δεδομένων του Αμβούργου δήλωσε το κοινωνικό δίκτυο δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα ονόματα που είχαν επιλέξει οι χρήστες του ή να τους ζητήσει να βάλουν τα αληθινά στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Η απόφαση ήρθε μετά του Facebook μπλοκαρίσματος ενός λογαριασμού που δημιουργήθηκε από μια γυναίκα η οποία έβαλε ψευδώνυμο στη θέση του ονόματός της.

Το Facebook είπε ότι απογοητεύτηκε από την απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων η οποία όμως συνάδει με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

«Η χρήση αυθεντικών ονομάτων στο Facebook προστατεύει το απόρρητο και την ασφάλεια των ανθρώπων, εξασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν με ποιους μοιράζονται τις προσωπικές τους εικόνες και σκέψεις», είπαν οι εκπρόσωποι του Facebook.

Η πολιτική της εταιρείας σχετικά με τα ψευδώνυμα αποτέλεσε το αντικείμενο της πρόσφατης διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της στην Καλιφόρνια από διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων των τρανσέξουαλ, των ιθαγενών Αμερικανών και των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που πιστεύουν ότι η ανωνυμία είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική τους ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα στη Γερμανία θέλησε να χρησιμοποιήσει ένα ψευδώνυμο για να αποφύγει τη σύνδεση του ονόματός της με την επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

«Πάγωσαν» οι πωλήσεις υπολογιστών λόγω των Windows 10



Η αναμενόμενη κυκλοφορία των νέων Windows 10 στις 29 Ιουλίου έχει οδηγήσει αρκετούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να αναβάλουν την αγορά νέου υπολογιστή, ώστε αυτός να διαθέτει προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Η συνέπεια είναι ότι οι πωλήσεις των κάθε είδους υπολογιστών διεθνώς -επιτραπέζιων, φορητών και ταμπλετών- εμφάνισαν επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τις εταιρείες ερευνών Gartner και IDC.

H Gartner εκτιμά ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις Η/Υ μειώθηκαν κατά 9,5% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, όταν είχαν πωληθεί 68,4 εκατ. υπολογιστές όλων των ειδών. Η IDC εκτιμά ότι οι πωλήσεις στο φετινό δεύτερο τρίμηνο (χωρίς να περιλαμβάνονται οι ταμπλέτες) ήσαν μειωμένες κατά 11,8% σε σχέση με πέρυσι, φθάνοντας τα 66,1 εκατ.

Την μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων από το 2009 σημειώνουν οι επιτραπέζιοι υπολογιστές (desktop), ενώ οι μικροί και φθηνότεροι φορητοί υπολογιστές (tablets, notebooks) τα πάνε καλύτερα.

Οι αναλυτές πιστεύουν πάντως ότι γενικότερα οι πωλήσεις Η/Υ μετά το καλοκαίρι θα πάρουν πάλι τα πάνω τους, αν και η Gartner προβλέπει ότι σε ετήσια βάση τελικά θα υπάρξει μια πτώση πωλήσεων 4,4% το 2015.

Για το 2016 θεωρείται πιθανή μια αύξηση των πωλήσεων, αν και η IDC προειδοποιεί ότι ο «καννιβαλισμός» μεταξύ των ανταγωνιστικών συσκευών (πολλοί χρήστες προτιμούν να πάρουν νέο «έξυπνο» κινητό παρά νέο υπολογιστή) 'φρενάρει' την αγορά υπολογιστών.

Το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων διεθνώς στο δεύτερο τρίμηνο του φέτος είχε η κινεζική Lenovo με 19,7%. Η πρώτη πεντάδα παγκοσμίως δεν περιλαμβάνει την Apple.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ιστορία του λογότυπου Google: Η Google άλλαξε λογότυπο!






Η Google με ένα Doodle αποκαλύπτει το νέο της λογότυπο. Στην οθόνη του υπολογιστή μας εμφανίζεται ένα χέρι, σβήνει το παλιό λογότυπο της Google και με κιμωλία σχεδιάζει ένα καινούργιο. Μετά γίνεται "G", κάνει κύκλο και εμφανίζονται κουκίδες που αποκαλύπτουν το νέο λογότυπο της Google.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 το λογότυπο της Google γίνεται κομμάτι μιας νέας οικογένειας που περιλαμβάνει τις κουκκίδες του Google και το εικονίδιο "G". Πως όμως φτάσαμε ως εδώ;
Το 1998 ο Larry Page και ο Sergey Brin χρησιμοποιούν το πρώτο λογότυπο για την μεταπτυχιακή τους εργασία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Τον Σεπτέμβριο του 1998 το Google γίνεται google.com και μοιράζεται την έκδοση beta με όλο τον κόσμο.
Στις 30 Αυγούστου του 1998 η ομάδα πηγαίνει στο φεστιβάλ του "Φλεγόμενου Ανθρώπου" και δημιουργεί το πρώτο Doodle ως μήνυμα "εκτός γραφείου".
Τον Μάιο του 1999 το λογότυπο παραμένει παιχνιδιάρικο με πιο εκλεπτυσμένη όψη με τη χρήση της γραμματοσειράς Catull.
Το 2010 το λογότυπο φωτίζεται και εμφανίζει μια μειωμένη σκίαση. Το Σεπτέμβριο του 2013 το λογότυπο, αν και παραμένει επίπεδο, εμφανίζει κάποιες τυπογραφικές τροποποιήσεις.




Το νέο λογότυπο

Στις αρχές του 2015, οι σχεδιαστές της πιο γνωστής -ίσως- εταιρίας από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Νέας Υόρκης για μια εβδομαδιαία σχεδιαστική... επιχείρηση. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν να δώσει τα τέσσερα βασικά σημεία του νέου λογότυπου:

1. Ένα λογότυπο το οποίο θα μπορούσε να χωρέσει σε σημεία, όπου το πλήρες δεν γίνεται να υπάρξει.
2. Την ενσωμάτωση της δυναμικής, την κίνηση και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά η google με τους χρήστες του ίντερνετ.
3. Μια προσέγγιση της εταιρίας να προσφέρει μία συσχέτιση με όλα τα προϊόντα της Google.
4. Μια ανανέωση, για αυτό που κάνει την google να είναι... google.
5. Το λογότυπο με τη χρήση γραμματοσειράς Sans Serif που κρατά βέβαια τα χαρακτηριστικά χρώματα στα γράμματά του.



http://www.newsit.gr/kosmos/Istoria-toy-logotypoy-Google-Pos-ftasame-sti-nea-epoxi/427600

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τι αλλάζει από τα Windows 8 στα Windows 10



H πρώτη εμφανής αλλαγή είναι ότι στα Windows 10 δεν υπάρχουν δύο επιφάνειες εργασίας χωρίς λόγο και το κουμπί της έναρξης ή των Windows στο πληκτρολόγιο δεν σε προσγειώνει «αλλού». Επίσης, ο υπολογιστής γραφείου απέκτησε εικονική βοηθό που κρατάει σημειώσεις καθ'υπαγόρευση, αν και μάλλον λίγοι είναι εκείνοι που θα αρχίσουν να μιλάνε στην Cortana στο γραφείο.

Μερικές από τις πρώτες εμφανείς αλλαγές, και παρατηρήσεις είναι οι ακόλουθες:

  • Δοκιμάστε να αλλάξετε το μέγεθος των παραθύρων των εφαρμογών (apps). Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να το κάνετε για όλα τα apps, σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε στα Windows 8 (resize μόνο στα apps με αφή).
  • Στα Windows 8 πατώντας το πλήκτρο start όταν βρίσκεστε σε desktop mode μεταβαίνατε στο metro -με όλα τα apps σε μορφή tiles. Στα Windows 10, το start λειτουργεί όμως και στα Windows 7. Ό,τι βλέπατε στο metro mode, τώρα βρίσκεται ενσωματωμένο στο παράθυρο που αναδύεται όταν πατήσετε το κουμπί με το εικονίδιο των Windows κάτω αριστερά της οθόνης ή το αντίστοιχο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο.
  • Τα tiles που θα βλέπετε στο Start menu στα Windows 10, μπορείτε να επιλέξετε να τα ξεκαρφιτσώσετε (unpin με δεξί κλικ πάνω τους). Μπορείτε επίσης να τα οργανώσετε καλύτερα και να τα ομαδοποιήσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε μια ομάδα tiles με χαρακτηριστικό τίτλο π.χ. «Δουλειά» και να εντάξετε σε αυτήν τα apps για e-mail, browsing, twitter, office, MS Word.
  • Όσοι έχουν μηχάνημα με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και οθόνη αφής που μετατρέπεται σε tablet, θα δουν τα tiles να μεγαλώνουν και τα apps να καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη.
  • To πεδίο διαλόγου με την εικονική βοηθό Cortana βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μενού έναρξης. Από εκεί, ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση εισάγοντας τις παραμέτρους ή μιλώντας στο μικρόφωνο. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να ορίσει υπενθυμίσεις ή να εισάγει ραντεβού στο ημερολόγιο.
  • Η Cortana ψάχνει μόνο στο Bing.
  • Ένα πρόβλημα με την Cortana είναι ότι οι χρήστες, στην συντριπτική πλειονότητά τους, δεν έχουν Windows phones. Έτσι, οι ειδοποιήσεις ή τα ραντεβού που έχουν οριστεί στο desktop PC δεν μεταφέρονται στο τηλέφωνο, μια λογική συνέχεια. Η Microsoft επιμένει ότι η Cortana τελικά θα διατεθεί ως app σε Android και iOS, αργότερα.
  • O Internet Explorer αντικαθίσταται ως προεπιλεγμένος browser από τον Edge -με εικονικό μαρκαδοράκι για να ζωγραφίζετε πάνω στην ιστοσελίδα και να την κοινοποιείτε ποικιλοτρόπως.
  • Κυρίως, δεν υπάρχουν δύο εφαρμογές browsing, δύο Internet Explorer -ένας στο desktop και ένας σε tablet mode, όπως στα Windows 8, όπου πραγματικά ο χρήστης δεν ήξερε πού βρισκόταν.
  • Ο Internet Explorer παραμένει διαθέσιμος αν και παραμεριμένος για να εξυπηρετήσει «παλαιότερα website που τον χρειάζονται».
  • Στα Windows 10 θα δείτε επίσης το λεγόμενο Action Center που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε ρυθμίσεις όπως το Wi-Fi, η φωτεινότητα της οθόνης και η επιλογή για ορισμό των ωρών που δεν πρέπει να εμφανίζονται και να ακούγονται ειδοποιήσεις (π.χ. κατά την διάρκεια μιας παρουσίασης από τον ίδιο υπολογιστή).
  • Η Cortana δέχεται εντολές και μέσω του Edge -γραπτά ή και προφορικά σε κάθε περίπτωση. Στον edge, με δεξί κλικ μπορείτε να ρωτήσετε κάτι και η απάντηση να εμφανιστεί σε ένα προσωρινό παράθυρο -δεν ανοίγει καινούργιο tab (καρτέλα).
  • Στα Windows 10, το OneDrive τηρεί αυτόματα συγχρονισμένα αντίγραφα αρχείων στην υπηρεσία -δεν επιχειρεί να ανακτήσει την νεότερη ή τροποποιημένη έκδοσή τους από το cloud μόνο όποτε ο χρήστης το ζητήσει.
http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500016057 

Δημοφιλείς αναρτήσεις