Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κλείνουν μαζικά τα προφίλ τους οι χρήστες του Facebook – Δείτε τι συμβαίνει



Την ανάγκη για περισσότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στο Facebook δείχνει το μαζικό κλείσιμο λογαριασμών, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Μαρκ Ζουκερμπεργκ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στον έγκυρο επιστημονικό ιστοχώρο Cyberpsychology, Behavior and Social Networking και εκπονήθηκε από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων του πανεπιστημίου της Βιέννης, το φαινόμενο αυτό, που χαρακτηρίζεται ως «διαδικτυακή αυτοκτονία» (Virtual Identity Suicide (VIS) ) είναι πολύ πιο έντονο φέτος, σε σχέση με κάθε προηγούμενη χρονιά. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, σύμφωνα με το ingossip.gr,μέσα στο 2014 έχουν κλείσει 28% περισσότεροι προσωπικοί λογαριασμοί στο Facebook σε σχέση με ολόκληρο το 2013.

Βασική αιτία για το αυξανόμενο κλείσιμο λογαριασμών στο Facebook αποτελεί ο φόβος για την έλλειψη ιδιωτικότητας και η εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων, ενώ σε μικρότερο ποσοστό παίζουν ρόλο και αιτίες με βαθύτερο ψυχολογικό υπόβαθρο, όπως ο φόβος για εθισμό στο ίντερνετ, η ανεπιθύμητη εξωστρέφεια, το άγχος για να γίνει κανείς αποδεκτός και συμπαθής, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται όσοι νιώθουν ότι ψυχαναγκαστικά πρέπει να απαντούν σε όλα τα σχόλια και να συμμετέχουν σε όλες τις συζητήσεις.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Διαμάχη Google και Microsoft για την αποκάλυψη προβλήματος ασφαλείας στα Windows 8.1







Η Microsoft διαμαρτυρήθηκε δημοσίως για την Google που αποκάλυψε ένα ελάττωμα ασφαλείας στα Windows 8.1, λίγες μόλις ημέρες πριν η Microsoft προγραμματίσει την έκδοση ενημέρωσης ασφαλείας που διόρθωνε το πρόβλημα.

Η ένταση έφερε στην επιφάνεια το γνωστό θέμα με εκείνους που πιστεύουν οτι οι ατέλειες θα πρέπει να αποκαλύπτονται νωρίτερα παρά αργότερα για να ασκήθει πίεση στις εταιρείες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων, και τους προγραμματιστές που μερικές φορές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βρουν μία λύση στο πρόβλημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η Google μέσω της ομάδας της «Project Zero" η οποία σαρώνει όλα τα είδη του λογισμικού για σφάλματα και αναφέρει τα προβλήματα στους κατασκευαστές, έδωσε 90 ημέρες στην Microsoft πριν αποκαλύψει το πρόβλημα δημόσια.

Το πρόβλημα αφορούσε υπολογιστές με Windows 8.1 όπου δημιουργώντας στην είσοδο ένα νέο προφιλ, μπορούσε κάποιος να έχει δικαιώματα διαχειριστή, παίρνοντας έτσι τον έλεγχο του υπολογιστή.

Η Microsoft τελικώς διόρθωσε το πρόβλημα στις 13 Ιανουαρίου εκδίδοντας ταυτόχρονα ανακοίνωση εναντίων της Google.

"Ζητήσαμε από την Google να συνεργαστούν μαζί μας και να μην δημοσιοποιήσουν το γεγονός μέχρι την ημέρα που θα έβγαινε η διόρθωση. Τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να αφήσουν εκτεθειμένους πολλές χιλιάδες χρήστες αφού hackers μπορούν να εκμεταλευτούν το κενό ασφαλείας
πριν διορθωθεί"

Δημοφιλείς αναρτήσεις