Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τι φέρνει η πρώτη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10 σε PC και tablet



Η πρώτη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10 για PC και tablet άρχισε να διατίθεται την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015. Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση του λειτουργικού για το Xbox One, ενώ «σύντομα» αναμένονται τα Windows 10 για επιλεγμένα smartphone.

Η πρώτη βελτίωση που φέρνει το πρώτο μεγάλο update των Win10 δεν προέρχεται από την Microsoft, αλλά από τους κατασκευαστές των υποσυστημάτων υπολογιστών. Κι αυτό καθώς, λανσάρουν νέους οδηγούς για τις κάρτες και τις μητρικές τους ή τις εφαρμογές τους ώστε να ενισχύσουν την συμβατότητά τους στο νέο περιβάλλον.

Διαβάστε για τα Windows 10 στο Xbox One: Πώς αλλάζει η εμπειρία παιχνιδιού στο Xbox One στις 12 Νοεμβρίου 2015 Σε ότι αφορά στις βελτιώσεις στις εργασίες ενός λειτουργικού συστήματος, το πρώτο μεγάλο Windows update υπόσχεται να μειώσει τόσο τον χρόνο πρώτης εκκίνησης του συστήματος ώστε η διαφορά του boot από τα Windows 7 στα Windows 10 στο ίδιο μηχάνημα να είναι αισθητή, όντας μειωμένη κατά 30% σύμφωνα με την εταιρεία (στο παρελθόν, η Microsoft αναφερόταν στην βελτίωση αυτή σε ποσοστό 27%).

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στην Cortana, η οποία τουλάχιστον στις ΗΠΑ θα μπορεί να διαβάσει τις χειρόγραφες σημειώσεις του χρήστη στο σημειωματάριό της (Cortana Notebook) και να διακρίνει αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τοποθεσίες ώστε να είναι σε θέση να στέλνει σχετικές ειδοποιήσεις όποτε χρειαστεί. Το ίδιο θα κάνει και με κρατήσεις θέσεων σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις ή ταινίες, ενώ θα αναλαμβάνει να βρει και να καλέσει ταξί μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας Uber, αρχικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την ενημέρωση του λειτουργικού, η Cortana γίνεται διαθέσιμη και σε χρήστες σε Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά και Ινδία.

Στον ανανεωμένο εκ βάθρων browser της Microsoft, τον Microsoft Edge ο χρήστης αποκτά τη δυνατότητα της προεπισκόπησης των ανοικτών καρτελών χωρίς να φύγει από την καρτέλα στην οποία (tab preview). Επίσης, ο Microsoft Edge συγχρονίζει όσα έχει εναποθέσει ο χρήστης στα Αγαπημένα ή στην Λίστα Ανάγνωσης (Favorites, Reading list) σε όλες τις συσκευές με Windows 10. Επίσης, η ενημέρωση φέρνει την υποστήριξη των αγορών από τον browser της Microsoft με την βοήθεια της Cortana. H ψηφιακή γραμματέας της Microsoft θα ειδοποιεί τον χρήστη για την διάθεση κουπονιών έκπτωσης ή προσφορών σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως οι Staples, Macys και Best Buy. Στην λίστα των βελτιστοποιημένων app τέλος είναι τα Mail, Calendar, Photos, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitaire και άλλα.

Η Microsoft δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις βελτιώσεις που έγιναν προς εξυπηρέτηση των τμημάτων ΙΤ στην βιομηχανία -την διαχείριση συσκευών που διαθέτει η επιχείρηση και συσκευών που φέρνουν στο εταιρικό δίκτυο οι υπάλληλοι, την διαχείριση της διοχέτευσης ενημερώσεων στους υπολογιστές της επιχείρησης, ένα νέο Windows Business Store για την διάθεση εταιρικών app, το Azure Active Directory Join που επιτρέπει την χρήση ενός κοινού directory, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν ένα login που τους επιτρέπει να «κουβαλούν» μαζί τους τις ρυθμίσεις τους στα Windows αλλά και τα δεδομένα τους σε όλες τις συσκευές Windows 10 που χρησιμοποιούν. Τέλος, η Microsoft δίνει στους διαχειριστές σειρά από εργαλεία για να θωρακίσουν τα συστήματά τους ενάντια σε πιθανές απειλές, όπως τις ρυθμίσεις στο Credential Guard που αντιμετωπίζει μια γνωστή τακτική χάκινγκ γνωστή ως “pass the hash”.

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500039025 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις