Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Οδηγίες της Αστυνομίας για την κλοπή κινητών και το «μπλοκάρισμα» τους



Ανακοινώνεται ότι την 27-09-2014 τέθηκε σε ισχύ απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με στόχο την προστασία των πολιτών από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Με την προαναφερόμενη απόφαση, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά τη κλοπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Ακολούθως θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων – I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.

Συνήθως ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από τη πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.

Επισημαίνεται, ότι χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή κλοπής, ληστείας και απώλειας συσκευών κινητής τηλεφωνίας, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην κατηγορία «Οδηγός του Πολίτη».

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Τον Νοέμβριο σταματά η πώληση υπολογιστών με Windows 7




Η Microsoft από τις 31 Οκτωβρίου σταματά την πώληση των Windows 7 σε κατασκευαστές υπολογιστών, ενώ για τις 13 Ιανουαρίου 2015 είναι προγραμματισμένη η παύση της υποστήριξής τους.

Αυτό σημαίνει ότι από τον Νοέμβριο δεν θα πωλούνται νέοι υπολογιστές με προεγκατεστημένη κάποια από τις εκδόσεις των Windows 7.

Δεν θα εξαφανιστούν πάντως οι εκδόσεις από την αγορά, αφού είναι δεδομένο ότι υπάρχει ακόμα αρκετό stock.

Επίσης, η υποστήριξη των Windows 7 με Service Pack 1, μέσα από updates και διόρθωση σφαλμάτων θα συνεχιστεί μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ ζητήματα ασφαλείας θα λύνονται μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2020 για τους κατόχους ενός συστήματος με λειτουργικό σύστημα Windows 7.

Ωστόσο το πιθανότερο είναι πως η Microsoft θα παρατείνει την υποστήριξη, δεδομένου ότι τα Windows 7 είναι αυτή τη στιγμή με μεγάλη διαφορά το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις