Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Προς απόσυρση τα Windows 8



Η Microsoft ετοιμάζεται να κάνει στροφή 180 μοιρών όσον αφορά βασικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού της προγράμματος Windows 8, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη παραδοχή αποτυχίας καταναλωτικού προϊόντος μαζικής παραγωγής μετά το φιάσκο New Coke της Coca-Cola πριν 30 χρόνια.

«Βασικά χαρακτηριστικά» στην χρήση του λογισμικού θα αλλάξουν όταν η Microsoft αποκαλύψει την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος φέτος, δήλωσε η Tammy Reller, επικεφαλής marketing and finance της επιχείρησης Windows, σε συνέντευξή της στους Financial Times.

Κάνοντας αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες με την χρήση του λογισμικού, πρόσθεσε: «Η διαδικασία εκμάθησης οπωσδήποτε κάνει μεγάλη κοιλιά».

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η αλλαγή πορείας θα είναι μια σοβαρή παραδοχή αποτυχίας από μέρους του διευθύνοντος συμβούλου Steve Ballmer, που είχε χαρακτηρίσει τον Οκτώβριο την εισαγωγή του Windows 8 ένα «τεράστιο στοίχημα» για την Microsoft και την προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στην επιτυχία του iPad της Apple.

«Είναι φριχτό να συμβαίνει τέτοιο πράγμα στο βασικό προϊόν σου- είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει για αυτό», σχολίασε ο τεχνολογικός αναλυτής Mark Anderson. «Ο ίδιος άνθρωπος όμως είναι υπεύθυνος για την αναγέννηση εντός της εταιρίας. Υπάρχει ένα επίπεδο επικινδυνότητας και δημιουργικότητας σήμερα που δεν θα μπορούσε να υπάρχει πριν δύο χρόνια.»

Ο Richard Doherty, αναλυτής στην Envisioneering, δήλωσε: “Είναι σαν την New Coke, μόνο που κυκλοφορεί για επτά μήνες, καθώς η Coke αντέδρασε καλύτερα.” Η Coca-Cola απέσυρε την φόρμουλα New Coke τρεις μήνες μετά την εισαγωγή της, ανταποκρινόμενη στην αρνητική αντίδραση των καταναλωτών.

Το Windows 8 ήταν μια φιλόδοξη προσπάθεια αναβάθμισης του προσωπικού υπολογιστή ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στην εποχή του tablet. Ο συνδυασμός του λογισμικού PC και tablet έλαβε αρνητικά σχόλια και ορισμένοι αναλυτές το θεώρησαν υπεύθυνο για την επιδείνωση των πωλήσεων. Πριν ακόμη εισαχθεί στην αγορά, ο Tim Cook, chief executive της Apple, είχε πει ότι τα Windows 8 θα είναι σαν έναν συνδυασμό «τοστιέρας και ψυγείου –κάτι που αν και τεχνικά είναι εφικτό, μάλλον δεν θα αρέσει στον καταναλωτή».

Η κα Reller αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις αλλαγές που θα κάνει η Microsoft στο Windows 8. Πάντως οι κριτικοί ζητούν μαζικά την επιστροφή στην πιο οικία επιφάνεια εργασίας του προσωπικού υπολογιστή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις